U BEOGRADU ĆE POLUDITI: Stigla velika američka donacija za kosovsku vojsku

Premijer Kosova Albin Kurti učestvovao je u ceremoniji primopredaje 55 vojnih oklopnih vozila (ASV), donacije Sjedinjenih Američkih Država Kosovskim bezbjednosnim snagama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na svečanosti koju su organizovali Ministarstvo odbrane i Generalštab Kosovskih bezbedonosnih snaga u kasarni “Adem Jashari“ u Prištini, govorili su predsjednica Kosova Vjosa Osmani-Sadriu i premijer Kurti, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Kurti je u ime Vlade izrazio iskrenu zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na njihovoj stalnoj i neprestanoj podršci razvoju odbrambenog sistema Kosova.

“Na putu rasta i razvoja naše vojske, izuzetno važnu ulogu igra naš nezamjenljivi strateški partner, Sjedinjene Američke Države”, rekao je premijer Kurti i naglasio da Sjedinjene Države zajedno sa drugim partnerskim zemljama nastavljaju da budu saradnici aktivni u svakoj fazi razvoja i modernizacije Kosovskih bezbjednosnih snaga.

Podrška američkim oklopnim vozilima Kosovskim bezbjednosnim snagama, prema rečima premijera Kosova, samo je jedno od mnogih područja u kojima Sjedinjene Države značajno doprinose odbrani i bezbjednosti zemlje.

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*