Poslije jasne provokacije policija u Sanskom Mostu oduzela srpske zastave!

Bojan Stojanović i njegov otac Dragan iz Gradiške otišli su u svoje rodno mjesto Lušci Palanka kod Sanskog Mosta kako bi dočekali i naložili Badnjak ispred crkve za pravoslavni Božić.

Ipak, umjesto da se Srbi ponašaju uljudno i vjerskom duhu proslave svoj veliki vjerski prazik, on nije mogao proći bez korografije – naime na kombiju i autu našle su se četiri zastave Republike Srpske i veika zastava susjedne Republike Srbije, što nije ništa drugo no vid provokacije u opštini gdje većinsko stanovništvo čine Bošnjaci.

Prema svjedočenju Bojana čim su napustili Sanski Most uhvatila ih patrolna policija i zaustavila zbog srpskih zastava na automobilu.

Otac je na kombiju imao četiri zastave, a ja na autu dvije zastave. Četiri su bile male zastave Republike Srpske i jedna velika, dok je druga velika bila zastava Republike Srbije. Policajci su stajali na blagoj krivini i odmah potrčali za nama, njih dvojica i mlatili rukama. Ta scena je bila i smiješna i žalosna. Onda je jedan motorolom nekoga kontaktirao i objašnjavao kakve su zastave, pa da mu kažu koje su države. Onda su rekli da će nam oduzeti zastave, odnosno da ih skinemo i predamo – priča Stojanović za Srpskainfo.

Otac i sin su se suprostavili takvoj odluci policijskih organa, ali su morali popustiti poslije dolaska još jedne policijske patrole. Nakon oduzimanja zastava uručena im je potvrda o oduzimanju istih i poziv na sud gdje će im zastave biti vraćene.

izvor: bosnae.info

Hvala ko podijeli!

1 Comment

  1. Nije njih trebalo oduzeti nego zapaliti u Banjaluci je provokacija državna zastava Bosne i Hercegovine provokacija zastava sa ljiljanima koja je bila zvanična zastava Bosne i Hercegovine Sejfudin Tokić je zbog toga bio na sudu tu srbsku zastavu treba zapaliti ida plate debelu kaznu za provokaciju tako su se trebali ponašati

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*