OTAC I SIN IZ BIH UŠTEĐEVINU ZA UMRU OD 6.000 KM UPLATILI ZA NAROD TURSKE I SIRIJE

Hadžija dr. Hadžib Salkić i njegov sin Ahmed iz Bosne i Hercegovine imali su namjeru da obave vjerski obred umru zajedno i za to su se spremali već neko vrijeme skupljajući novac.

Trenutna situacija koja je pogodila narod Tursku i Sirije jako ih je potresla i osjećali su moralnu obavezu da novac u iznosu od 6.000 KM ušteđen u te svrhe uplate na naše udruženje kao pomoć ovom unesrećenom narodu, objavio je Međunarodni forum solidarnosti EMMAUS (MFS-EMMAUS).

  • Iskreno se nadamo da će ovo dobro djelo biti jednako dobro kao i odlazak na umru. Hadžija Hadžib je inače rodom iz Doboj Istoka, trenutno nastanjen u Travniku. Hvala dobri čovječe. Dobro se boljim vraća – objavili su iz MFS-EMMAUS-a.

Umra je vrsta islamskog hodočašća koja se obavlja mimo vremena hadža, a ima za cilj posjetu Kabi u Mekki i obavljanje određenih vjerskih radnji.

Najmanje 36.187 ljudi poginulo je u dva snažna zemljotresa koja su 6. februara potresla južnu Tursku.

Zemljotresi jačine 7,7 i 7,6 stepeni Richterove skale, sa epicentrom u provinciji Kahramanmaras, pogodili su 11 provincija, uništivši hiljade zgrada i pogodivši više od 13 miliona ljudi.

Hvala ko podijeli!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*