Prijetnje ministra odbrane Srbije na Kočićevom zboru: RS nema svoju vojsku, ali je ima srpski narod

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas u Stričićima da će, sve dok Srbiju vodi Aleksandar Vučić, prioritet njene spoljne politike biti Republika Srpska i da se nikakve “Oluje”, Јasenovci i Јadovno više neće ponoviti.

Vulin je uputio otvorene prijetnje, odnosno istakao je da RS nema svoju vojsku, ali da je ima srpski narod, te da niko ne smije ni da pomisli da se sa Srbima razgovara silom ili da mu padne na pamet da ponovi Јasenovac, “Oluju” i Јadovno.

“Sve dok Srbiju vodi Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i biće joj pružana pomoć”, rekao je novinarima Vulin, koji prisustvuje Kočićevom zboru u Stričićima.

Vulin je poručio da će Srbija da ulaže u Republiku Srpsku, ne zato što ima obavezu prema Dejtonu nego što ima potrebu, ali joj je i od značaja da Srpska bude sigurna, stabilna i razvijena.

Prema njegovim riječima, ako su Srbi mirni, stabilni i sigurni takav će biti i Balkan.

A onda je zaprijetio da će i Srbi tražiti “Veliku Srbiju” ako se dozvoli stvarnje “Velike Albanije”.
– Mi smo, nažalost, svjedoci da se pominju projekti “Velike Albanije”, da se ponovo pokušava obnoviti to veliko zlo. Cijelom svijetu poručujem da, ako na to budu zatvarali oči i ćutali, da treba da budu svjesni njihove odgovornosti za zlo koje će proizaći iz tog projekta – rekao je Vulin.

On je poručio da će Srbija učiniti sve da sačuva mir, te ukazao da svako mora da zna da ono što se dopusti Albancima ne može da se zabrani Srbima, jer se ne može rješavati nacionalno pitanje Albanaca, a da se ne rješava nacionalno pitanje Srba.

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*