Jedan direktor istovremeno u dvije fotelje i prima dvije plate

Direkcija za ceste je postala institucija dva odnosno tri lica. Naime SBB je imenovao Amira Osmančevića za direktora koji sada obnaša dvije direktorske pozicije. Direktor je Vakufske banke i Direkcije za ceste. U Direkciji za ceste radi 80% vremena kako je definisao ugovorom a u Vakufskoj banci 20%. Prima dvije plate a u Direkciji za ceste je isposlovao da prima 100% platu. Uradili su novu sistematizaciju sa novih 13 radnih mjesta (do sad bilo svega 20 uposleni). Počeli sa novim stranačkim zapošljavanjima pa je jedan od dvoje primljenih sin Kasima Mulalića, Izudin Mulalić, inače diplomirani pravnik. Prvo je navedeni bio zaposlen ekspresno u Unsko – sanske šume ali se prebacio u Direkciju za ceste jer je bolja plata i primanja. Ne bi tu ništa bilo čudno da on nije sedmi (7) pravnik u Direkciji dok se inžinjeri ništa i ne pitaju. Nečiji mamini i tatini sinovi biraju instituciju gdje će raditi dok drugi koji su bili studenti generacije rade u piljari i prodaju novine. Drugi Kasimov sin je zaposlen u Zavodu zdravstvenog osiguranja.
Tenderi za izvođenje radova su cijenom u prosjeku 30% više napuhani od svih prethodnih godina što daje osnov relevantnim institucijama da osnovano sumnjaju da je riječ o smišljenom izvlačenju novca iz ove institucije.
Iako ova institucija ima na računu gotovo 16 miliona KM, kako saznajemo vladajuća politika želi da se ona dodatno zaduži za 20 miliona KM. Kako, zašto, po čijem nalogu, i ko će se okoristiti od toga uskoro ćemo objaviti.
Također ćemo objaviti i imena stranačkih osoba i aktivista SBB i ASDA koja će biti primljena u radni odnos u ovoj instituciji.

Izvor: https://www.facebook.com/bihaczauvijek/posts/2138305656475463

 

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*