Krajina u šoku nakon ubistva trudnice: Kćerki htjela dati ime Nejra

Bosanska krajina i Slovenija obavijena je tugom nakon stravičnog zločina u Grosuplju gdje je ubijena 26-godišnja trudnica Nika Makić-Omahen i njena nerođena djevojčica. Monstrum Roman Miklavčića (44) nakon zločina izvršio je samoubistvo, a pored njegovog tijela pronađeno je vatreno oružje.

Dženaza namaz i ukop mučki ubijene Nike koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće, zakazana je danas u Ivančnoj Gorici. Nerođenoj kćerki htjela je dati ime Nejra.

Bliski rođak ubijene Senahid efendija Makić kazao je za “Avaz” da je njegova amidžićna rahmetli Nika Makić-Omahen bila vlasnica i direktorica firme “Fama” u Grosuplju nakon odlaska u penziju njenog oca hadži Fikreta Makića počasnog direktora, koji je porijeklom iz Bosanske Krupe.

Nika je uspješno nastavila četrdesetogodišnju tradiciju fasaderstva koju je njen otac u svom radnom vijeku stjecao.

Senahid Makić nam je ispričao da je prije desetak godina, monstrum Miklavčić nasrtao i ljubavne poruke slao Nikonoj starijoj sestri. Nakon sto se udala njena sestra, par godina unazad počeo je progoniti Niku šaljući joj cvijeće i poklone.

– Budući da se Nika sretno udala prošle godine za Edina Nuhanvića iz Velike Kladuše s kojim je ostala u drugom stanju, ljubavni psihopata nije mogao podnijeti da Nika nije pripala njemu…Želio je da je kazni za nešto što na šta je nije mogao natjerati, te je svoju neostvarenu želju pretvorio u zločin u kojem nasilno oduzima život najprije Niki zatim njezinoj još nerođenoj bebi, a potom sebi- isptičao nam ja efendija Makić.

Dodao je da je Miklavčić pratio Niku te je utorak u ujutro oko 9. sati došao ispred Nikine firme “Fama” u industrijskog zoni,sačekao da ona napravi raspored radnoga dana sa svim radnicima,te kad je izašla na glavni pucao je u Niku.

– Ustrijelio ju je hitcem u leđa te u predio vrata kad je ona potrčala u zgradu preko puta misleći i dalje da će uspjeti spasiti život svojoj bebi i sebi. Nažalost, na licu mjesta preminule su obje ležeći na parkingu ispred zgrade. Imam pet sestara, a Niku sam smatrao šestom sestrom- ispričao nam je Senahid ef. Makić.

Finansirao gradnju džamija

Nikin otac Fikret Makić, osnivač kompanija u vlasništvu Nike, više puta je spomenut na internet mrežama kao jedan od glavnih donatora za izgradnju džamija. U Bosanskoj Krupi je dobio i čast da je postavio kamen temeljac za novi vjerski objekt, a istovremeno je bio aktivan u Islamskoj zajednici u Sloveniji.

 

Monstrum Roman Miklavčić i ubijena Nika Makić

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*