PRIJATELJI U NEVOLJI: „Ovo je najveća donacija koju je naša država dobila za borbu protiv pandemije koronavirusa“

Ovo je najveća donacija

Avion kompanije Air Asia dopremio je kontingent zaštite opreme u Bosnu i Hercegovinu kao donaciju Vlade Malezije. Ranije je saopćeno da se radi o deset tona medicinske opreme u okviru koje je i dva miliona zaštitnih maski.

”Pomoć je poslala malezijska vlada, riječ je o do sada najvećoj donaciji koju je naša država dobila za borbu protiv pandemije koronavirusa. Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavlja da obavlja funkciju zračnog mosta, putem kojeg se u našu zemlju dostavlja vrijedna medicinska pomoć”, kazala je Sanja Bagarić, glasnogovornica Aerodroma.

Podjsećamo redsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je 1. aprila s premijerom Malezije Muhyiddinom Yassinom o situaciji vezanoj za pandemiju koronavirusa u Bosni i Hercegovini.

Tada je iz Predsjedništva BiH navedeno sljedeće: “Premijer Yassin najavio je da će Malezija, koja se i sama suočava sa problemima izazvanim pandemijom, nastaviti da pomaže Bosni i Hercegovini i u narednom periodu. Premijer Yassin uputio je poziv predsjedavajućem Džaferoviću da odmah po okončanju pandemije posjeti Maleziju, kako bi dvije države dodatno unaprijedile svoje bilateralne odnose i ekonomsku saradnju”.

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*