Jelena Trivić: Gdje god je bio četnički pokret nije bilo masovnih pokolja

U Narodnoj skupštini Republike Srpske na današnjoj sjednici vodila se burna rasprava o usvajanju Rezolucije o poštivanju žrtava fašističkih režima i pokreta, koja je usvojena u Parlamentu BiH.

Jelena Trivić iz PDP-a također je govorila o ovoj temi. Poručila je da ”je branila i uvijek će braniti Dragoljuba Dražu Mihailovića”.

“Znate šta je za mene izdaja? Reći to da je u redu da Dragan Čović ide u Bleiburg i da se sastajete s njim nakon te blajburške mise, a da nije prošlo ni sedam dana. Koje su to veze koje vi imate s njima, koja prijateljstva, koji su to interesi?

Vi ovdje izvrćete tezu, jer ste vidjeli da ste na temu jasenovačke građe i vašeg konstantnog podilaženja hrvatskom interesu prepoznati kao neko ko se više trudi da oblati nas kao izdajnike i više se trudi da zastupa hrvatski interes više nego srpski”, navela je Trivić.

“Srpski član Predsjedništva BiH za mene postaje hrvatski član Predsjedništva. On se svesrdno trudi da to dokaže, da mu je Čović bliži nego mi. Ljudi, je li to normalno? Čović koji ide u Bleiburg, koji pravda Jasenovac, sve žrtve Jasenovca. Čović koji ide u Bleiburg je bliži Miloradu Dodiku nego mi. Je li to normalno u srpskom narodu?

Ljubite skute Draganu Čoviću i nama ovdje pričate o izdaji? Niste smjeli glasati za tu rezoluciju zbog HDZ-a. Javno sam iznijela svoj stav o prvom gerilcu porobljene Evrope Dragoljubu Draži Mihailoviću. I branila ga i branit ću ga uvijek. I da vi meni govorite da sam ja izdajnik. Porodicu sa očeve strane su spasili četnici.

Gdje god je bio četnički pokret, nije bilo masovnih pokolja. Nažalost, gdje god je bio partizanski pokret, tu su bili masovni pokolji. Moj deda jeste bio partizan igrom slučaja, ali se nikada nije libio da kritikuje Tita i partiju”, kazala je Trivić te poručila da je ne zovu izdajnikom.

Jelena Trivić uporno iznosi laži o četnicima. Nevjerovatno je da neko ovako otvoreno iznosi laži i pored brojnih dokaza o masovnim pokoljima koje su sprovodili četnici nad Bošnjacima.

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*