Eldin i Said ukrali zvono vrijedno 15.000, pa ga prodali za 500 KM

Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Kaknju potvrdio je optužnicu protiv Eldina Šehagića, zvanog Kljug i Saida Grahića, koja ih tereti da su ukrali zvono vrijedno 18.000 KM, vlasništvo katoličke vjerske zajednice.

Nakon krađe, zvono im je ispalo, polupalo se, a na kraju su ga prodali za 500 KM.

U optužnici se ističe da su ova dvojica Zeničana, u noći između 15. i 16. decembra prošle godine, s  ciljem  da  sebi  pribave protivpravnu imovinsku korist, zajednički i u dogovoru došli do betonskog zvonika u mjestu Slapnica, na području općine Kakanj.

Popeli su se na zvonik te otkinuli zvono vrijednosti 18.000 KM, koje je palo na betonsku ploču i polupalo se, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, oni su potom dijelove zvona pokupili te odnijeli.

Zatim su ih prodali u otkupnu stanicu sekundarnih sirovina u Kaknju za 500 KM, te su na taj način katoličkoj vjerskoj zajednici u mjestu Slapnica pričinili štetu od oko 18.000 KM – ističe se u optužnici koju je podiglo Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona.

Optužnica, stoga, dvojicu Zeničana tereti za tešku krađu. Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, obojica optuženih su osuđivana.

 

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*