LJILJAN NAD KRAJINOM! Na Ćojluku svečano otvoren 17 metara visok ljiljan u spomen HER0JSK0J B0RBI pripadnika 511. brigade Petog kropusa ARBiH

Dan općine Bosanska Krupa se svih prethodnih godina u okviru manifestacije „Septembarski dani slobode“ obilježavao brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama. Dvadeset peta godišnjica oslobođenja, zbog mjera PRED0STR0ŽN0STI od korona virusa, obilježit će se skromnije, ali na prikladan i dostojanstven način.

Jubilarni 17. septembar uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća, obilazak šehitluka te degustaciju velike R0ĐENDANDSKE torte duge oko šest metara, a oko 19 sati obilježeno je otvaranje spomen-obilježja „Ljiljan“ na Ćojluku.

Obilježje se podiže u čast B0RACA koji su braneći Ćojluk, svoj grad i domovinu, HER0JSKI P0L0ŽILI živote, pa je simbolično biti otvoreno danas, na godišnjicu ove B0RBE, a na njegovom podnožju su uklesana imena 62 šehida.

Latice “Ljiljana” su visine sedamnaest, a RASP0NA deset i po metara, zbog čega je vidljiv iz skoro svih dijelova općine. Spomen-obilježje je izgrađeno na površini od oko tri hiljade kvadratnih metara, a zemljište za izgradnju D0NIRA0 je Husnija Šarić, DEM0BILISANI B0RAC Petog korpusa Armije RBiH i ujedno predsjednik građevinskog odbora.

KES"CONDOR" Malo atmosfere svečanosti na Ćojluku.Krajino aferim sve čestitke.

Posted by Edin Seferović on Thursday, September 17, 2020

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*