Nezim Halilović Muderris: Moja kćerka Nudžejma je šehid, insha-Allah

U emotivnom govoru njenog oca vidjeli smo kako se jedan vjernik nosi sa iskušenjima koja su mu data. U nastavku je njegov današnji komentar koji je napisao na jednoj društvenoj mreži:

“Allah je uistinu sa strpljivima, a nadam se da smo ja, moja hanuma-heroj i ostatak porodice upisani među strpljive! Mene i moju suprugu u potpunosti razumiju samo oni koji su iskušani gubitkom evlada, a teško je to iskušenje i ispit, gdje je niska prolaznost.

Molim Allaha, dželle še’nuhu, da našeg Sina, našu Nudžejmu i insa-Allah našeg šehida, jer je majka u trudnoći borac na Allahovom putu, a ako kao takva preseli insa-Allah šehid, počasti Baščom u kaburu i da nas sve zajedno uvede u Džennet, u Kuću zahvalnosti, koja je sagrađena za strpljive! Želio sam od srca moj šehadet u Konjicu, Gradu heroju. U bici na Ljubini juna 1993. godine sam letio u Džennetu, a Allahov je kader da ja ne budem upisan među šehide, ali jeste insa-Allah moj Sin, moja i hanumina Duša i eto ona me preteče u dobru!

Ponosan sam na nju isto kao što je ona uvijek bila ponosna na svoga babu! I osjećao sam da me dok sam bez suze govorio na njenoj dženazi, njena duša grli, ljubi, stišće, hrabri i govori mi: “Babo, nemoj biti tužan! Volim tebe, mamu, sestru, braću, muža, sina Hamzu, djede, nene, amidžu, dajidžu, tetke i svu našu rodbinu, komšije i prijatelje i čekam vas insa-Allah u Džennetu!” Da sam pustio suzu, plašim se da bih je iznevjerio, jer naši bošnjački sinovi hoće da smo jaki, pred njima i pred svijetom, pa makar nasamo prolili rijeke suza.

Ja sam juče prije i poslije dženaze, najbolje osjećao ta’ziju moje braće, kada naslonimo mu’minska srca jedno na drugo, pa srca šapucu, a riječi zapnu u grlu i pretvore se u jecaj. Strpljivi majka, babo, sestra, braca, muž i sinčic Hamza.”

Da se Allah smiluje Nudžejmi, uvede je u Džennet i Firdevs sa Poslanicima, šehidima, iskrenima i dobrim Allahovim robovima, a porodici podari sabur! Amin

Akos.ba

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*