Kada Senad zašuti, a logoraši progovore. Jusufov monolog za historiju, slušaj Mariću!

Pored Arifagića koji je bio u studiju, sagovornik Senada Hadžifejzovića, preko linka, bio je i Fikret Alić, bivši logoraš čija je fotografija iscrpljenog mršavog tijela ostala upamćena kao jedna od najstrašnijih ratnih slika

Jusuf Arifagić tokom posljednjeg rata u Bosni i Hercegovini preživio je čak tri logora… Povod njegovog gostovanja na Face TV-u bio je skandalozan istup voditelja srbijanske Happy televizije Milomira Marića i komentar da su logori u okolini Prijedora bili otvorenog karaktera, a da su mršavi zarobljenici ustvari imali tuberkulozu te da su ih “u Evropi vodali po cirkusu”.

Pored Arifagića koji je bio u studiju, sagovornik Senada Hadžifejzovića, preko linka, bio je i Fikret Alić, bivši logoraš čija je fotografija iscrpljenog mršavog tijela ostala upamćena kao jedna od najstrašnijih ratnih slika.

– Da je Srbija pravna država i da je zabranila negiranje genocida i ratnih zločinaca, onda sigurno ni jedan Milomir Marić ne bi imao prostora, niti bi smio da iznosi takve činjenice u javnost… Oni koji su mu dopustili na nekakvoj zakonskoj osnovi da se može ponašati tako kako se ponaša, također snose veliki dio krivice. I nije samo Milomir Marić onaj koji širi jezik mržnje, imamo i Šešelja, imamo i mnoge mariće, tako da Srbija mora dobro razmisliti da li je to put u budućnost – poručio je, između ostaloga, Arifagić.

Večerašnji nastup Arifagića i Alića i brutalni odgovor ne samo Milomiru Mariću, već i svima u Srbiji koji šire, ali i prešutno odobravaju ovakve izjave i jezik mržnje, pogledajte u priloženom videu…

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*