Građani otkrivaju: Kontradiktorne izjave Mustafe Alajmovića o cijeni lijekova

Nakon što je za portal Crna Hronika Mustafa Alajmović dao ekskluzivan intervju, korisnici društvenih mreža su se još više polarizirali na one koji podržavaju i osuđuju Mustafin rad.

Podsjećamo, Alajmović je duži period poznat kao osoba koja prodaje domaće proizvode, proizvode iz kućne radinosti, kako bi pomogao liječenje svoje supruge i sebe. Barem je to ono što je sam predstavljao javnosti.

Međutim, pretraživanjem Mustafinih intervjua, građani su otkrili jedan u kojem se priča o kupovini lijekova za suprugu.

Mustafa kaže da lijek Iscador kosta 700 € mjesecno. U dva pakovanja Iscadora dolazi 14 ampula, koje se koriste svaki drugi dan, a što je i dovoljno za mjesec dana. Ta dva pakovanja koštaju manje od 100 €, što se lako može provjeriti pretragom na internetu.

Iscador se koristi isključivo u obliku injekcija koje daje kvalificirani ljekar. Injekcija se daje što bliže mjestu gdje se nalazi tumor, a ponekad i direktno u tumor.

Pitali smo i osobe iz struke o kakvom se lijeku zaista radi. “Iscador se uglavnom širom svijeta koristi kao dopunska terapija u tretmanu osoba oboljelih od karcinoma, zloćudnih tumora. Međutim, u Njemačkoj je njegova primjena popularizovana i tamo je najčešće korišten lijek u tretmanu ovih oboljenja. Iako je lijek koji je baziran na ekstraktu bijele imele, njegova upotreba mora biti striktno indicirana od strane stručnjaka” – rekao je naš sagovornik.

 

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*