Mi smo za MIRNO ukidanje Republike srpske

Muamer Zukić, poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona napisao je zanimljiv osvrt o “mirnom razlazu” o kojem se ovih dana najviše govori. U nastavku prenosimo njegov osvrt.

“Mi smo za MIRNO ukidanje Republike srpske. Zalažemo se da država Bosna MIRNO postane unitarna republika, bez entiteta i kantona, u svojim historijskim i međunarodno priznatim granicama. MIRNO bismo usvojili i zakon o negiranju genocida, pa da se MIRNO pohapse svi balkanski neofašisti. Podržavamo istočne i zapadne komšije da MIRNO priznaju genocid i UZP, te da se MIRNO dogovorimo oko ratne odštete. Samo MIRNO, bez ratova s bilo kim. Pozvali bismo i naše prijatelje izvan Bosne, da nam pomognu da ovo MIRNO realiziramo. Ako bi neko na ovaj naš MIRNI poziv odgovorio agresivno – onda je taj radikal i za svaku je osudu. Također bismo pozvali i ove neke Slovence, koji inače tragaju za MIRNIM rješenjima za Bosnu, da agituju za ovaj naš potpuni MIR. U konačnici, kao veliki ljubitelji MIRA, zamolili bismo naše USA i NATO prijatelje da nam dozvole da dobro naoružamo Vojsku Bosne i Hercegovine, isključivo u MIRNODOBSKE svrhe.
A dušmani Bosne neka se MIRNO raziđu po cijelom Dunjaluku, što dalje od nas. Samo MIRNO i bez ratova. I to vam je MIRNI RAZLAZ”.

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*