NA AHIRET PRESELILA JEDNA OD NAJVEĆIH VAKIFA POSTRATNE BIH HADŽI BEHIJA-HANUMA ZULFIKARPAŠIĆ

Ovu informaciju je na svom Facebook profilu potvrdio sarajevski imam Edin Hamzakadić. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Danas se svome Gospodaru vratila hadži Behija-hanuma Zulfikarpašić (rođ. Velić), jedna od najvećih vakifa postratne historije BiH. Uvakufila je 100.000 KM za džamiju u Rakitnici; Uvakufila vlastiti stan u svome džematu Bakareve džamije na Bistriku; Preko 30 godina stipendirala učenice Gazi Husrev-begove medrese; Izgradila munaru u džamiji u Dujmovićima; Donirala 9000$ za tepih Bakareve džamije; Preko 10 godina bila glavni donator i organizator tradicionalnog mevluda u Bakarevoj džamiji; Pomogla je mnoge džamije u BiH i dijaspori, IIN Preporod, Radio BIR, MDD Merhamet.

Pred Ramazan me pozvala i donirala 1000 KM za renoviranje Lubine džamije u Sarajevu. I posljednji (meni znani) hajrat bilo je da donirala novac za nove kandilje svoje mahalske džamije da spremno dočeka Ramazan.ž Allahu dragi, smiluj se čestitoj hadži-Behiji Zulfikarpašić (rođ. Velić) u ukabuli joj sve znane i neznane hajrate. Amin! – stoji u objavi prenosi hayat

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*