DRAGAN MEKTIĆ PORUČIO VUČIĆU: “Možete mu napraviti i podići najveći spomenik u Beogradu, ali MILORAD DODIK MORA PRED SUD da položi račune”

Orden Srbije je ustanovljen 26. oktobra 2009., a prvi put uveden i dodijeljen 2010. godine. Dodjeljuje se predsjednicima država i vlada za naročite zasluge koje učine za Srbiju i njen narod.

Bivši ministar sigurnosti Dragan Mektić bio je aktivan na društvenim mrežama. Nakon što je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio Orden, najviše državno priznanje Srbije, on se oglasio na Twitteru porukom.

“Možete mu napraviti i podići najveći spomenik u Beogradu, ali on će morati pred Sud naroda i položiti sve račune za krađu i pljačku sopstvenih građana”, poručio je Mektić.

Podsjećamo, Orden Srbije ustanovljen je 26. oktobra 2009., a prvi put uveden i dodijeljen 2010. godine. Dodjeljuje se predsjednicima država i vlada za naročite zasluge koje učine za Srbiju i njen narod.

Do sada su ovo priznanje primili predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, Narodne Republike Kine Xi Jinping, nekadašnji predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbayev i patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril.

Orden Republike Srbije rad je autora Mitra Petkovića i sastoji se od ogrlice Nursultan Nazarbayev, ordenskog znaka i zvijezde.

Dodik je odlikovanje dobio, kako su kazali na ceremoniji, zbog izuzetnih zasluga u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine, naročito Republike Srpske kao entiteta BiH.

Međutim, svima je jasno da je Dodik veliko odlikovaje Srbije dobio isključivo zbog politike koju provodi u RS-u i mržnje prema državi Bosni i Hercegovini.

(SL.B.)

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*