Tuga srce para: Cazinjanin, veliki čovjek i profesor izgubio život nakon teške bolesti

Tužni su dani za Cazin, Kladušu i Krajinu, nakon duge i teške bolesti preminuo je Nijaz Kovačević, profesor, ljudina i Cazinjanin. Život je posvetio pozitivi, radu s djecom i ljudima, druženju. Ovaj vrijedni život je, nažalost, rano i prekinut, a toliko toga je još mogao dati, ostvariti.

Nakon što se saznalo za bolest koja ga je morila, javnost se digla i organizovala brojne akcije kako bi Nijaz i njegova prodica što manje osjetili troškove liječenja. Nažalost, danas su vijesti ovakve..

“Obavještavamo sve naše prijatelje, radne kolege te učenike naše škole da je nakon duge i teške bolesti prestalo da kuca srce našeg radnog kolege Nijaza Kovačevića.

Rahmetli Nijaz je rođen 04.09.1975. godine, po zanimanju je bio diplomirani inžinjer mašinstva i čitav svoj radni vijek je proveo kao predavač mašinske grupe predmeta u JU I SŠ “Dr. Husein Džanić”.

Dženaza će biti obavljena sutra, u nedjelju, 15. augusta na porodičnom mezarju Čajići – Memagići u Cazinu nakon podne namaza.

Neka je veliki rahmet našem Nijazu.

Neka mu Allah dž. š. podari sve počasti Dženneta i neka mu je lahka zemlja bosanska, koju je istinski volio!!!”– poručili su iz JU Prva srednja škola dr. Husein Džanić u Velikoj Kladuši.

Rahmet mu duši i vječni rahmet, porodici sabur.

Izvor: MOJCAZIN.BA

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*