Na Ahiret tragično preselio Eldin Jamaković (20)

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Donjoj Jablanci smrtno je stradao 20-godišnji E.J. iz Jablanice, a 18-godišnja Konjičanka I.P iz Butorović Polja koja je s njim bila u vozilu je hitno operirana u SKB-u Mostar i još je u kritičnom stanju, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazao dežurni tužilac, prema prvim informacijama, do nesreće je došlo kad je putničko vozilo Škoda Octavia u kojem su bili mladić i djevojka, pod još neutvrđenim okolnostima prešlo na suprotnu traku i podletjelo pod cisternu koja je išla iz pravca Mostara.

Nesreća se dogodila u 16:15 sati u krivini blizu ugostiteljskog objekta “Kod Gojka”, gdje mnogi putnici s magistralne ceste M-17 staju odmoriti.

Pretpostavlja se kako su nesretni mladić i djevojka išli u pravcu Mostara te da su se ispred spomenutog objekta uključivali u saobraćaj, kad su podletjeli pod cisternu kojom je upravljao 45-godišnji S.M iz Srebrenika.

Inače, riječ je o krivini koja je jako opasna i neprilagođena brzina vožnje posebno u vrijeme kiše koja je padala i u vrijeme nesreće, dovodi do kobnih posljedica.

Policijski službenici su uradili uviđaj na mjestu nesreće, a više detalja bit će poznato nakon što se završe sve zakonom predviđene radnje u cilju rasvjetljavanja slučaja i okolnosti pod kojim se nesreća dogodila.

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*