Komandant Izet Nanić: ‘Čudim se ja tebi’

“On niti je psovao niti pio. Niko ga nije čuo da je ikada išta opsovao. Imao je samo jednu uzrečicu ‘Čudim se ja tebi’!!!

⚜️“Komandant Nanić, kojeg su njegove starješine odmilja zvale Bego, često je imao običaj svojim saradnicima koji postavljaju besmislena pitanja ili ne urade ono što im se kaže uputiti riječi: ‘Čudim se ja tebi’.
Pošto se to razumijevalo kao ‘baš si glup’, ili ‘baš si smotan’, Asim je izbjegavao da dođe u situaciju da mu komandant to kaže.
⚜️ Tako je komandant jedne prilike poslao Asimovu grupu na kotu Čardak i uspostavio vezu s njim. Pitao ga je: ‘Topale, šta ima?’ Kaže Topal: ‘Ne mogu nam pera odbiti. Nema šanse da uzmu ovu čuku.’ I naravno, nisu je ni uzeli. Ali, interesantno da je u tom momentu dok je razgovarao s komandantom Nanićem Asim bio sam na toj čuki. Sam samcat. Poslije se dugo kroz smijeh prepričavalo: ‘Jaki smo k’o zemlja, šefe, ne mogu nam pera odbiti’ itd. I onda je Topal u jednom momentu rekao: ‘Ja volim tri puta poginuti nego da mi Bego kaže: ‘Čudim se ja tebi, Topale.’”

⚜️A šta bi danas svima nama, rahmetli
Komandant rekao?!?
Trebamo li da ovu njegovu izreku, sa slikom, kao bilbord postavimo ispred svake zgrade opštine u BiH, ispred svake zgrade kantonalne vlade i ispred federalne vlade, pa da ih on gleda sa bilborda, dok čitaju ovu izreku kad ulaze na sjednice, onako puni sebe 🤔.

“ČUDIM SE JA VAMA”

IZVOR: fb stranica Udruženje Nanićevi Bužimljani

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*