Američki marinac koji je prešao na Islam

Ovo je Bivši komandant američkih marinaca Richard McKinney!

Kada je prestao sa svojim misijama po bliskom istoku fizički više nije bio na bojnom polju, ali psihički je i dalje bio. Islam je bio njegov neprijatelj broj 1!

Tokom svog vremena u vojsci, McKinney je postao imun na ubijanje i počeo je da pravi male tetovaže u obliku suze na svojim grudima za svako potvrđeno ubistvo.

On je rekao:
“Mislio sam da ću dizanjem džamije u zrak učiniti nešto dobro za svoju zemlju… Tada sam bio u zabludi”

McKinney je planirao da napravi vlastitu bombu i postavi je u lokalni islamski centar. Vjerovao je da će to ubiti najmanje 200 ljudi. Znao je da će završiti na smrtnoj kazni, ali nije mario za to.

Jednog dana, McKinney je odlučio da se pojavi u lokalnom islamskom centru,istom tom kojeg je htio dići u zrak…ali nije došao s bombom.

Umjesto toga, postavljao je pitanja. Dobio je engleski prijevod Kur’ana i došao je da pita šta je pročitao. “Od tog prvog dana kada sam ušao na ta vrata, nije se dogodilo da se neko prema meni ponašao loše, da me mrzi, čak i prije nego što sam postao musliman. Veoma su otvoreni, vrlo druželjubivi, smatrali su me bratom i prije nego što sam postao musliman”, rekao je.

McKinney je počeo provoditi sate u džamiji i samo 8 sedmica kasnije izgovorio je šehadet.

Sada se bavi misionarstvom i propagira učenje islama u Americi i ohrabruje sve da uče o islamu

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*