Sjećanje na male ljiljane koji su ubijeni na sankanju: Ovo su djeca koja su poginula na A. Polju

Navršava se 29 godina od stravičnog masakra u sarajevskom naselju Alipašino Polje, kada je ubijeno šestero mališana, a povrijeđeno njih još šestoro. Djeca su stradala dok su se sankala…

Poznat kao Masakr u ulici Bosanska (kod broja 4), ovaj zločin se dogodio 22. januara 1994. u 13.40.

Tog dana agresor je ispalio jednu granatu, pa drugu, zatim još jednu. Tri granate i šest ugašenih nevinih života. Prekinuti su dječiji snovi i maštanja, a igra u snijegu pretvorila se u životnu bol, tugu i breme koju njihove porodice nose iz dana u dan.

Tog dana su ubijeni: Indira Brković (1982.); Jasmina Brković (1989.); Mirza Dedović (1986.); Danijel Jurenić (1981.); Nermin Rizvanović (1981.); Admir Subašić (1986.).

Facebook stranica SniperAlley.Photo, koja već izvjesno vrijeme objavljuje fotografije djece koja su ubijena tokom opsade Sarajeva, i danas je objavila fotografije svih šest mališana koje je tog 22. januara ubila zločinačka granata.

U našoj fotogaleriji pogledajte lica čiji snovi nikad neće biti ostvareni, duše čiji se smijeh nikad više neće čuti i zastanite danas, na jednu minutu. Zaćutite. Odajte ovim malim ljiljanima dužnu počast…

pressmediabih

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*