Na Ahiret preselio Ahmetović (Edin) Nedim

Tužnim srcem obavještavamo rodbinu, prijatelje i poznanike da je u četvrtak, 29.6.2023. god. u 28. godini života Allahovom dž. odredbom na ahiret preselio naš dragi Ahmetović (Edin) Nedim.

Dženaza namaz će se klanjati u utorak, 4.7.2023. godine, u 17:00h, poslije ikindije namaza na mezarju u Gojsalićima.

Da mu dragi Allah podari lijepi džennet a porodici sabur

“Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo

Kada nam se desi da, dok listamo po društvenim mrežama, naletimo na vijest da je neko preselio na ahiret, u nama se javi želja i potreba da izrazimo saučešće porodici.

druga – nema nikakve logike da ispod jedne smrtovnice, recimo na Facebook-u, piše na stotine komentara El-fatiha. Ako postoji opravdana potreba (npr. dova na murad-želju) da se neko podsjeti ili nekome sugerira da prouči dovu ili fatihu, dovoljno bi bilo da autor ili onaj ko objavljuje napiše El-fatiha.

Valja naglasiti da svi oni koji napišu El-fatiha u komentaru ispod smrtovnice na društvenoj mreži ne čine nikakvu dovu za merhuma, jer sama riječ El-fatiha, u ovom kontekstu, ne znači ništa, osim „Otvaranje“. Iako je naš nijet, naša namjera plemenita, pisanjem El-fatiha u komentaru ne činimo neki hajr za merhuma.

Zato, u buduće, kada naletimo na objavljenu smrtovnicu na društvenim mrežama napišimo dovu svojim riječima, ali i spomenimo kur’anski ajet kojim se u našoj islamskoj tradiciji izražava saučešće – Inna lillahi we inna ilejhi radži’un – što znači: „Svi smo Allahovi i svi se Njemu vraćamo!“ (sura AEl-bekare 156)

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*