OD DANAS SE NA VLAŠIĆU VIJORI NAJVEĆA ZASTAVA RBIH

Dani pobjede, dani ponosa naziv je manifestacije koja će se održati danas na Vlašiću, u spomen – parkovima na Galici i Ljutoj gredi, mjestima u blizini Travnika.

Manifestacija se organizuje u čast pripadnika slavne Armije RBiH, i jedne od njenih najvećih pobjeda što je zasigurno oslobađanja planine Vlašić, te će se danas predstaviti i najveća zastava Republike Bosne i Hercegovine na najvišem vrhu Vlašića.

Prisustvo svečanom programu manifestacije koja se održava u organizaciji udruženja “Tri, jedan, dva”, i “Tri, nula, šest” a govori o najvećoj pobjedi, časti, dostojanstvu i ratnicima za slobodu, potvrdili su brojni zvaničnici iz političkog, društvenog, kulturnog i vjerskog života BiH. Između ostalih, dolazak su najavili predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović, reisu-l-ulema IZ u BiH dr. Husein ef. Kavazović.

Organizatori poručuju da najveći ratni uspjesi moraju biti obilježeni, a velike priče ispričane, te da samo one najveće pobjede ulaze u historiju. Takva je zasigurno ona koja je pisana na Vlašiću.

– Podizanjem pobjedničke zastave Republike Bosne i Hercegovine na vrhu Paljenika, baš onako kako je to prije 28 godina uradio komandant Mehmed Alagić zajedno sa borcima 7. Korpusa, želimo poslati poruku opredijeljenosti o očuvanju naše domovine, Bosne i Hercegovine, rekao je predsjednik Organizacionog odbora manifestacije i načelnik Općine Travnik.

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*