OČAJNIČKI ČIN 24-GODIŠNJEG MLADIĆA IZ ZENICE: U stanu pronađen papir na kojem je uspio napisati tri rečenice

Murtić je, kako saznaje Avaz, živio u stanu sa majkom, koja je, usljed teške bolesti, preminula prije dvije godine. Otac ih je ostavio saznavši da je njegova majka u drugom stanju, od kada su živjeli sam

 

Mevsudin Murtić (24), koji je usred bijela dana skočio u smrt sa 17. sprata stana u zgradi u zeničkom naselju Blatuša, na očajnički čin odlučio se zbog loše finansijske situacije, tvrde njegove komšije.

 

Majka umrla

 

– Vjerujte, komšije su ga hranile. Na Sudu su danas (jučer, op. a.) sakupljali novac za njegovu dženazu. Tužno – govore komšije.

 

Najteže mu je pala tužba koja je stigla zbog dugova koji su ostali iza njegove majke, tačnije kredita, a koje on nije imao odakle da vrati.

 

– Stigla mu je tužba od banke da vrati dug. Navodno je dobio presudu sa Suda, trebao je izgubiti stan. Pogađa u srce činjenica da je policija u stanu, nakon samoubistva, zatekla papir na kojem je uspio napisati tri rečenice žalbe. Vjerovatno ga je to dotuklo, što gubi stan, nije više mogao pa je skočio kroz prozor stana – govori za Avaz njegov komšija.

 

Murtić je, kako saznaje Avaz, živio u stanu sa majkom, koja je, usljed teške bolesti, preminula prije dvije godine. Otac ih je ostavio saznavši da je njegova majka u drugom stanju, od kada su živjeli sami.

 

– Majka mu je radila u Prekršajnom sudu. Nažalost, išla je na hemodijalize, ali je prije dvije godine preminula. Imao je polubraću i polusestre, ali nisu bili u kontaktu – tvrde komšije.

 

Prikupljali novac

 

Budući da je imao svega osam razreda škole, a da je ostao sam, Murtić nije znao kako dalje kroz život. To ga je, govore komšije, ubijalo.

 

I na zeničkom Sudu, gdje je radila njegova majka, ostali su u šoku nakon spoznaje da je sin njihove bivše radne kolegice okončao svoj život. Niko nije mogao ostati imun na spoznaju da nemaju novca za dženazu pa su se maksimalno uključili u prikupljanje pomoći.

 

Obdukcija nije rađena

 

Budući da je, prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, trebala biti obavljena obdukcija tijela, kojom bi se utvrdilo radi li se o samoubistvu ili o nesretnom slučaju, na zahtjev porodice, to nije učinjeno.

 

– Obdukcija nije rađena s obzirom na to da nije bilo osnova za sumnju da je počinjeno krivično djelo. Tijelo je predato porodici – kazali su nam iz Tužilaštva.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*