Komšić: “Nije nestabilna BiH, nego Kolinda Grabar-Kitarović”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je za Klix.ba, reagujući na izjavu predsjednice Hrvatske, kako je očito da nije Bosna i Hercegovina nestabilna, nego Kolinda Grabar-Kitarović.

“Žao mi je što predsjednica Hrvatske i dalje nastavalja sa propagandim aktivnostima na štetu Bosne i Hercegovine iznoseći brutalne neistine. Međutim, izgleda kada je riječ o tim podvalama to nije izuzetak nego pravilo u ophođenju Grabar-Kitarović prema BiH”, kazao je Komšić.

Navodi kako je sada već očito da nije Bosna i Hercegovina nestabilna, iako to neki žele da vide, nego je na žalost nestabilna sama predsjednica Grabar Kitarović.

“Upravo nedavno su se pokazale tačnima moje tvrdnje da Hrvatska u BiH tjera migrante koji nikada nisu bili na teritoriji BiH, te netačnima tvrdnje Grabar Kitarović da je proces obrnut”, rekao je Komšić.

Dodaje da se sada ponovo pokazuje sva ta nestabilnost kroz zlonamjernost tvrdnji koje iznosi predsjednica Hrvatske.

“Tolika upornost u propagandnom djelovanju protiv BiH samo dodatno nas učvršćuje u uvjerenju da se upravo od strane službi Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini želi inscenirati nešto što bi narušilo ugled naše države, zatvorilo joj vrata članstva u NATO i EU, te samim time dovelo u pitanje njenu opstojnost”, ističe Komšić.

Poručio je da islamofobni podtekst njene izjave svakome razumnom čovjeku ne treba posebno objašnjavati.

(Klix)

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*