Ova fotografija iz Travnika će vam rastrgati srce: Dječakov nevini pogled prema kaburu u koji spuštaju njegovu majku

Susret sa smrću ne ostavlja nikoga ravnodušnim. Rastanak od dragog čovjeka, gubitak roditelja, bračnog druga, djeteta, rođaka ili prijatelja, budi mnoga pitanja, koja u svakodnevici često guramo u stranu.

Posljednjih dana previše je tužnih vijesti, potresnih snimaka sa svih strana…

Na ovoj fotografiji koju je objavio Semir ef. Šiljak, koja je snimljena na dženazi u džematu Kljači kod Travnika, puno je tuge, boli, ali i sabura.

Uz fotografiju na kojoj vidimo osmogodišnjeg dječaka kako gleda u kabur u koji spuštaju njegovu majku, efendija Šiljak je napisao:

Budi dobar prema svima, a prema majci posebno!

Dženaze i kraj dunjalučkog života je realnost koja čeka svakog od nas.Sa svake dženaze ponesi neku fajdu koja će ti koristiti da budeš bolji vjernik.

Današnja dženaza u džematu Kljaci je jedna od takvih.

Dječak koji svoj nevini pogled upućuje prema kaburu i posljednji put ispraća svoju majku sa ovog svijeta, sa svojih 8 godina.

Sa današnjim danom on je izgubio veliku milost od Allaha Svemogućeg a to je majčin zagrljaj, osmijeh, dova i sve ono kako to majke čine, dunjalučka milost se vratila Milostivom.

Ako ti je majka živa nju najbolje pazi, a ako je preselila često upućuj dovu i budi najbolji u svemu što činiš jer ćeš kao takav najbolje koristiti majci – objavio je efendija.

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*