Sefer Halilović: Većina političara na vlasti nije ni bila u Armiji RBiH, bili su po podrumima

Mi smo tada ustvari znali zašto se borimo. Borimo se za svoju državu, za svoju slobodu i za sve ono što smo očekivali da ćemo dobiti u slobodi, kaže Halilović

Dan Armije RBiH 15.april 1992.godine jedan je od najznačajnijih datuma u historiji BiH. Jer, da nije bilo Armije, ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine. Kaže ovo za “Avazov” portal Sefer Halilović, penzionisami general, ratni načelnik Glavnog štaba i prvi komandant Armije RBiH.

Halilović naglašava da je ovo možda i najznačniji datum u hiljadugodišnji historiji BiH i da je značajniji i od samog ZAVNOBIH-a.

– Kada se vratimo unazad 29 godina, mogu reći da smo mi učestvovali u jednoj veličanstvenoj borbi. S kim sam god razgovarao, to je bilo vrijeme kada su se ljudi osjećali najslobodnijim, iako im je život svakodnevno bio ugrožen. Mi smo tada ustvari znali zašto se borimo. Borimo se za svoju državu, za svoju slobodu i za sve ono što smo očekivali da ćemo dobiti u slobodi – kaže Halilović.

Na pitanje cijene li političari dovoljno ovaj dan, Armiju RBiH, Halilović odgovara:

– Političari koji su na vlasti, nisu ni bili, osim nekih časnih izuzetaka u Armiji RBiH. Jer, najvećih dio njih je bio negdje po podrumima ili u inostranstvu. Tako da ne očekujemo od njih da to ni cijene i poštuju. Mi borci poštujemo sami sebe – kaže Halilović.

Hvala ko podijeli!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*